Красиви вежди – оформяне и попълване

0
637
видяни
Красиви вежди - оформяне и попълване
Красиви вежди - оформяне и попълване

Поддържаните вежди са ключов момент в цялостното излъчване на нашето лице. Запазването на естествената им форма вашият най-голям коз, който би ви спестил усилия и време в ежедневието. Дори да ходите без грим, веждите трябва да са в добра форма, за да не нарушат симетрията на лицето.

Стъпките за красиви вежди са две основниоформяне и попълване, ако сте решили да ги подчертаете.

Дъжината на веждите, знаете, се преценява най-добре по следния метод:

началото на веждата да съвпада с вертикала от ноздрата; ъчълчето пресича окото; краят е там, където линията пресича външния ъгъл на окото

Ако има косъмчета извън този триъгълник, както и други, които ви се струват излишни, ги премъхнете с пинсета. Съветваме ви предварително да забършете веждите с мицеларна вода, за да премахнете омазняването и да подготвите кожата около тях.

Ако имате по-дълги косъмчета, може да ги подкъсите с малка ножичка, като преди това хубаво ги срешете с подходящо гребенче в посока навън, за да прецените къде да отрежете.

След като сте приключили с оформянето идва ред и на подчертаването и попълването. Продуктите за такива цели на пазара са много- моливи, гелове, сенки. Изберете най-добрия вариант за вас, но най-важното е да е в цвят до този на самите вежди, защото иначе те ще изглеждат грозно и изкуствено.